Стежками відомого опришка – Олекси Довбуша…

Досліджуючи історію рідного краю, 07 жовтня група ПО-24 з куратором Пилипишак Софією Ігорівною мандрували стежками “карпатського Робін Гуда” – Олекси Довбуша у м. Яремче.
Відомий опришок часто переховувався у гірських скелях. Ступивши на стежку, відразу починається таємничий карпатський ліс, з покритими мохом деревами та тінню величезних сосен та смерек. Мандруючи лісистими гірськими схилами чарувала красою природа. Дорогою до вершини можна розглянути кам’яні скульптурні композиції, зокрема: поляна “Панщина”, композиція “Опришки”. Не оминули й скелю (камінь-комора) Довбуша, де за легендою захована скриня з золотом.
Успішно пройшовши маршрут, студенти попрямували на ще одну красиву локацію – водоспад Пробій. Неподалік від водоспаду можна розглянути гуцульський одяг, який носили у давнину. Також побували біля пам’ятки архітектури – ресторану “Гуцульщина” (збудований у 50-ті роки ХХ століття).
Такі екскурсійні поїздки надзвичайно важливі для студентів, адже це не лише можливість провести гарно час та відпочити від буденності але й глибше пізнати українську історію та культуру. Дякуємо захисникам та захисницям, що день минув без сигналів повітряної тривоги. Творимо майбутнє разом. Слава Україні!