Творчість наших студентів

Наприкінці 2023 року у Київі відбулася презентація збірки «Відтінки змін», яка стала результатом проєкту «Антитвір». Студентка нашого коледжу Князевич Вероніка (група ПО-25) також взяла участь, написавши твір за назвою «Моя Марічка». Її робота увійшла  до збірки з 20 обраних творів.

    Проєкт було започатковано командою професіоналів Мистецького арсеналу. Це флагманська українська інституція культури, яка у своїй діяльності інтегрує різні види мистецтва – від сучасного, нової музики й театру до літератури та музейної справи.  «Антитвір» — освітній проєкт Мистецького арсеналу, започаткований 2018 року як підлітковий літературний конкурс у межах Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Проєкт покликаний стимулювати розвиток креативного письма серед учнів старшої школи та створювати майданчик для висловлення у нестандартний спосіб. Тема «Антитвору-2023» — «Відтінки змін». Молодь міркувала над змінами як збагаченням життєвого досвіду; важливістю фіксації відтінків змін: від позитивних до негативних; підготовкою до змін і чи можливо це взагалі. Зрозуміло, що більшість робіт учасників стосуються теми війни.

     Місія Мистецького арсеналу – сприяти модернізації української творчості та слугувати платформою взаємодії зі світовою культурною спільнотою через спільні культурні проєкти. Мистецький Арсенал тісно співпрацює з відомою британською освітньою організацією  British Council, збірки робіт юних українців перекладаються англійською  мовою. Це особливо важливо, адже це -ще одна можливість донести світові історію війни та її вплив на українців.

    Слід зазначити, що збірка  надрукована в лімітованому обсязі для учасників проєкту, бібліотек, організацій, які займаються розвитком креативного письма та опублікована для онлайн-перегляду.  Робота Вероніки «Моя Марічка» українською мовою надрукована на стор.50-55, англійською- стор.145-152.

                                                                                                    Кравченко І.М.

Посилання на електронний примірник книги:

https://issuu.com/mystetskyiarsenal/docs/_antytvir_web