Місто, яке створює майбутнє, але не забуває минуле.

Студенти 2 курсу спеціальності «Початкова освіта» разом із викладачем навчальної дисципліни «Громадянська освіта» Наталією Василівною Гой та фаховим екскурсоводом мали можливість провести захоплюючу екскурсію-вікторину Івано-Франківськом. Впродовж заняття студенти дізналися про структурні особливості та державний устрій нашого міста в історичному контексті, а саме: про урядові будівлі та їх історичне значення, про суспільне життя мешканців минулих років, про перші банківські установи, про старовинні страхові компанії, перший телеграф Івано-Франківська, про навчальні заклади центральної частини міста.

Протягом екскурсії ми відвідали багато цікавих локацій, зокрема, банківський квартал міста, пам’ятник пластунам, де захована капсула часу з посланням майбутнім поколінням, роздивитися архітектурні особливості Міської ратуші. Також ми мали можливість відвідати фортечну галерею “Бастіон” та проникнутись його старовинною атмосферою, адже як відомо, раніше він виконував аж ніяк не комерційну роль, а військову, й захищав містян від нападів ворогів.

По завершенню студенти побачили пам’ятник та послухали історичну цікавинку про уродженця Івано-франківська Артура Френка Бернса, який відомий на весь світ своїм успіхом як економіст та радник кількох американських президентів. Будучи ще бідним хлопцем, він не боявся праці і торував свою стежину до успіху. Історія життя цієї видатної особи стала чудовим акцентом завершенням екскурсії та долала кожному мотивації не зупинятися на шляху до великих звершень.

Івано-Франківськ – це місто з багатовіковою історією, що має глибокі традиції та багатий мистецький світ.

«Часто в пошуках прекрасного не потрібно мандрувати по всьому світу, достатньо лише придивитися до того, де ми зараз».

Шануймо цінності культури і краси, серед яких живемо!