ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ

Відповідно до плану діяльності Асоціації випускників Педагогічного відділення на 2023-2024 н.р. проведено зустріч з випускницями спеціальності 013 Початкова освіта Іриною МАЛАНІЙ та Світланою ПАВЛУШИНСЬКОЮ, які працюють вчителями 2-Д та 2-Б класів у Ліцеї №25 Івано-Франківської міської ради. У зустрічі взяли участь директор коледжу Юрій МОСКАЛЕНКО, заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Тетяна ПОЛЯКОВА, голова циклової комісії професійної та практичної підготовки спеціальності 013 Початкова освіта Катерина ГОЦУЛЯК та студенти 3-4 курсів. У вітальній промові модератор зустрічі, завідувач Педагогічного відділення коледжу, Людмила ЛИКТЕЙ наголосила на важливості практичного фітбеку з випускниками коледжу.

У ході роботи Іриною Володимирівною та Світланою Романівною проведено майстер-клас для студентів під час якого висвітлено етапи роботи «ранкової зустрічі» з здобувачами початкової освіти, продемонстровано методи критичного мислення на уроках тощо. Студенти із захопленням спостерігали за гостями, адже вони демонстрували здобувачам власний практичний досвід, уміння застосувати теоретичні знання у практичній діяльності.  

За результатами зустрічі констатуємо, що у сучасному освітньому просторі коледжу все більшої актуальності набуває залучення випускників відділення до організації освітньої діяльності, проведення спільних навчально-виховних занять зі студентами спеціальності 013 Початкова освіта.