Конкурс есеїв Всесвітньої Федерації Роберта Бернза

«Незвичайна людина»  або ще — «геніальний поет Шотландії»,— так називав Вальтер Скотт молодого  поета Роберта Бернса, бідного селянина, який став видатним художником слова і творив у напрямку романтизму.

    На батьківщині поета високо цінують та поважають, зокрема за те, що його вірші відображають історичне минуле шотландського народу, його культуру та традиції.

   Творчість Бернса відрізняють органічний зв’язок з національним фольклором. Народні балади і перекази під його пером перетворилися в шедеври світової поезії. Багато віршів були покладені на музику, як наприклад вірш “Auld Lang Syne” (“За молоді літа”), який щоразу спонукає задуматися людей над швидкоплинністю часу та цінністю кожної миті з близькими та друзями.

    Саме ця поезія цьогоріч стала темою творчого конкурсу для учнівської молоді, який проводить Всесвітня Федерація Роберта Бернза, розташована у Шотландії  (The Robert Burns World Federation www.rbwf.org.uk ).   Студенти 2 курсу  коледжу  відділення “Початкова освіта”  під керівництвом викладача-методиста Кравченко Ірини Михайлівни спробували свої сили та отримали ще один чудовий досвід. У роботах  студенти мали розкрити питання щодо того, як минуле людини  впливає на її майбутнє, обґрунтувати свою думку  фактами з життя та творчості поета та власним досвідом. У конкурсі есеїв взяли участь Цапко Христина, Князевич Вероніка, Добрянська Софія, Вернер Галина, Сидорів Вікторія.  Петрашко Вікторія, студентка групи ПО-25, посіла почесне 3 місце серед учасників конкурсу з України.  Щиро вітаємо з перемогою! Бажаємо наснаги та натхнення для майбутніх звершень!

                                                                             Князевич Вероніка, студентка групи ПО-25