ЗВІТ ЗАВІДУВАЧА ПЕДАГОГІЧНОГО ВІДДІЛЕННЯ ЛЮДМИЛИ ЛИКТЕЙ

На виконання плану роботи Педагогічної ради ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника», 09.05.2024 року відбувся звіт завідувача Педагогічного відділення, доктора філософії, викладача-методиста, спеціаліста вищої категорії Людмили ЛИКТЕЙ «ПРО РЕАЛІЗАЦІЮ ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КОЛЕДЖУ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ТА ЯКОСТІ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ 013 ПОЧАТКОВА ОСВІТА, 022 ДИЗАЙН».

На сучасному етапі розвитку суспільства, що характеризується змінами в усіх його сферах і соціальних інститутах, особливо гострими постають питання якісного навчання майбутніх фахівців. Якість освіти зводиться до якості навчання. Саме навченість проголошується головним критерієм якості освіти. Поняття «якість освіти» у вузькому розумінні –  це якість результатів освітнього процесу, освіченості студентів, якість знань, умінь, навичок, володіння процедурами творчої діяльності, вихованості тощо. Якість освіти в широкому розумінні  –  це і якість результатів освітнього процесу, і якість реалізації освітнього процесу, і якість умов його провадження.

У ході звіту доповідачкою висвітлено цілу низку питань. В рамках реалізації основних пріоритетів Стратегії розвитку коледжу, членів педагогічної ради проінформовано про контингент здобувачів освіти відділення, кадрову політику та забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, внутрішнє забезпечення якості освітнього процесу, навчально-методичне та матеріально технічне забезпечення тощо. Особливої уваги заслуговують висвітлені питання щодо роботи зі стейкхолдерами, випускниками коледжу, базами практики. Окрім того, закцентовано увагу на виховній роботі та волонтерській діяльності викладацького та студентського колективу. Співдоповідачі, голова ЦК професійної та практичної підготовки спеціальності 013 Початкова освіта кандидат педагогічних наук Катерина ГОЦУЛЯК, голова ЦК професійної та практичної підготовки спеціальності 022 Дизайн кандидат мистецтвознавства Ірина СТРЕБКОВА, проінформували членів Педагогічної ради про  підготовку до акредитації ОПП.

В обговоренні взяли участь голова Педагогічної ради кандидат філософських наук, доцент, директор коледжу Юрій МОСКАЛЕНКО, викладачі коледжу. За результатами обговорення доповіді, членами Педагогічної ради звіт схвалено. На основі ухвали Педагогічної ради поставлено низку завдань для виконання у 2024-2025 н.р.