Майстер-клас зі створення листівок для воїнів «Тепло серця на папері»

02 жовтня 2024 р. до Дня захисників та захисниць України фахівчині відділу літератури з питань мистецтва ІФОУНБ ім. І. Франка організували майстер-клас зі створення листівок для воїнів «Тепло серця на папері», який провела викладачка Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Марія Пазинюк.

1 жовтня – День захисників і захисниць України. З глибокою повагою ми вшановуємо наших воїнів, які стоять на захисті Української державності, оберігаючи цілісність та незалежність нашої країни від ворожих зазіхань. Щирі слова вдячності та шани адресуємо сьогодні захисникам та захисницям за самовіддане та жертовне служіння Україні, її народу.

У вступ­ній час­ти­ні заходу працівники відділу літератури з питань мистецтва наголосили на тому, що захисниками Вітчизни стали не лише наші славні воїни. Поруч з ними виборюють перемогу медики, волонтери. Сотні тисяч українців щодня ризикують власним життям для збереження демократичних цінностей та територіальної цілісності нашої держави, а також миру в Європі.

З сумом та жалобою ми згадуємо сьогодні патріотів, які загинули. Присутні вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

Учасниками майстер-класу були студенти третього курсу групи ПО-33 спеціальності «Початкова освіта» Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та відвідувачі бібліотеки.

Майстер-клас провела викладачка Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Марія Пазинюк, задля виховання у молоді уваги до близьких, рідних людей та поваги до наших мужніх воїнів.

Майстриня запропонувала виконати листівки у вигляді сердечка. Після невеликої теоретичної бесіди всі взялися до виготовлення саморобних вітальних листівок.  На заздалегідь підготовлених шаблонах учасники майстер-класу проявляли свою фантазію: писали, вирізали, клеїли, використовуючи жовто-блакитні кольори паперу. Кожен вкладав у роботу не лише старанність, а й душу, бо вважає важливим підтримати солдатів, подякувати за їхню мужність та відвагу, висловити щиру любов.

Приємно відмітити, що готові патріотичні листівки ми адресуємо нашим звитяжцям, які є прикладом хоробрості, мужності, незламності і сили.  Ми щиро вдячні захисникам і захисницям за те, що наші діти та молодь мають змогу навчатися і розвиватися, а ми, дорослі, – продовжувати працювати та допомагати нашим ЗСУ.

Присутнім цей день приніс багато вражень. Захід був доповнений розгорнутою тематичною книжково-ілюстративною виставкою з фондів бібліотеки «Воїни світла, воїни добра».

Учасники  заходу щиро подякували за організацію майстер-класу, а створені власноруч листівки будуть передані на передову нашим захисникам, щоб вони відчули нашу любов і підтримку.

Слава ЗСУ та Слава Україні! Нехай Пречиста Мати, як і багато віків томутримає свій святий омофор над Україною, нашим народом і нашими славними воїнами-оборонцями!