Театр вчить бачити прекрасне в житті та людях

Театр вчить бачити прекрасне в житті та людях

Театр – щось напрочуд прекрасне і вічне. 2 квітня студенти спеціальності “Початкова освіта”  Івано-Франківського коледжу побували на чудовій виставі “Безталанна” за п’єсою Івана  Карпенка-Карого, актори якої – вихованці навчально-наукового інституту мистецтв, майже наші ровесники, третьокурсники  (кафедра сценічного мистецтва і хореографії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника ).

Вистава нікого не залишила байдужим. Попри свій юний вік, студенти показали професійну акторську гру, увійшли в образ так, що в глядачів від співпереживання за долю героїв п’єси мимоволі «пробігали по спині мурахи». Особливої уваги варте те, що вистава супроводжувалась багатоголосим співом та танцювальними постановками,  що робить її неповторною, цілісною і чуттєвою. Ми щиро вдячні директорові навчально-наукового інституту мистецтв професору Грицану Анатолієві Васильовичу за неймовірні емоції, які отримали, ставши свідками чудового процесу, коли літературний твір оживав у сценічних образах. Все відбувалося на наших очах – ніби ми самі брали в тому участь. Глядачі наче перенеслись у час, коли герої п’єси насправді були, з ними переживали нещасливе кохання, трагічну долю, моментами сміялися, а часом на очі накочувалися сльози. Все це так життєво і так по-справжньому, емоції від побаченого триматимуться в пам’яті ще довго.

“Безталанна”, без сумніву, одна з найкращих сучасних вистав, і в такому виконанні опісля залишає тільки одне бажання: пережити її ще раз, бо то направду якась магія…

Підготувала студентка 3 курсу групи ПО-32 Вікторія Когут